Відзавтра на Черкащині запанує спека до +34°

15 Липня 2014 18:04

 

punct.com.ua

punct.com.ua

З 16 липня дощі на території Черкаської області припиняться і термічні показники зростатимуть спекотних значень. Так, в період 16-20 липня – внаслідок впливу антициклону з північного сходу на території Черкащини прогнозується суха, спекотна погода. Стовпчики термометрів вдень підвищуватимуться до +27+32°, а в окремі дні можливо до +34°, прогнозують в обласному гідрометеоцентрі.

Спека цього року жителям Черкащини не дошкуляла, проте в липні 2010 року температура повітря +35+37° трималась 3 дні поспіль. При цьому, середньодобова температура трималася у межах +25+27° і вночі було не нижче +18°.

У цьому році інтенсивність спеки не повинна перевищувати +32+34°, але при цьому можна очікувати на підвищену вологість повітря, що значно збільшує теплове навантаження.

У спекотні дні синоптики радять обмежувати час перебування на сонці, бажано більше вживати рідини, зберігати спокій та гарний настрій. Відомо, що вологовтрати людини при фізичній праці в жаркий день становлять від 2 до 4-6 літрів, а емоційна та збуджена людина має більше шансів отримати тепловий удар.