Найвищі сходи в Черкасах розмивають дощі

16 Липня 2014 17:23
kray.ck.ua

kray.ck.ua

Подальшу долю однієї з головних пішохідних артерій, яка з’єднує мікрорайон “Митниця” з  центральною частиною Черкас, – сходів по вулиці Леніна – розглянули депутати на комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища.

Над найвищими в обласному центрі сходами нависла небезпека руйнування.Через неналежний стан зливової каналізації уся маса дощових потоків з вулиць Хрещатик та Фрунзе, стікає на десятки метрів східцями вниз. Як наслідок, ті поступово  втрачають свою міцність. Зокрема, в багатьох місцях на сходах та на території поблизу фіксується значне підмивання грунтів та руйнування зкріплюючого розчину, на якому тримаються безпосередньо східці.

Разом тим, на засіданні директор департаменту ЖКК міської ради Андрій Наумчук повідомив, що нині триває розробка проектної документації по зазначеному об’єкту. Після чого – будуть відомі результати щодо технічного стану сходових клітин та, відповідно, визначено обсяг необхідних робіт та фінансування.