У Черкаському театрі зіграють комедію про життя невдахи, яке стає пригодою (фото)

16 Липня 2014 15:40

“Історія про людину, з якою трапилася історія”. Черкаський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Шевченка готує представити на розсуд публіки чергову прем’єру сезону – абсурдну комедію харківського драматурга Кіри Малініної.

фото Надії Корбут

фото Надії Корбут

“Історія…” стала наступною виставою у проекті Черкаської театральної лабораторії. Її рік тому зініціював художній керівник театру Сергій Проскурня.

Протягом першого етапу ЧТЛ молоді драматурги і режисери з Вінниці, Києва, Кіровограду, Сімферополя, Львова, Харкова та Черкас спільно з акторами-донорами історій створили тритменти (сценарні заявки) майбутніх п’єс/вистав. Усі п’єси, а за ними й вистави базуються на сучасному матеріалі, переживаннях і досвіді акторів Черкаського театру Шевченка.

 

фото Надії Корбут

Першою виставою ЧТЛ стала вистава режисери Тамари Трунової за п’єсою Дмитра Левицького “Лєна”. Донором сюжету стала актриса Олена Брехаря.

Донором сюжету “Історіі…” виступив актор Павло Гончаров. А режисером-постановником – сімферополець Антон Романов, відомий черкаським театралам недавньою злободенною виставою “Сніданок із ворогом”.

фото Надії Корбут

фото Надії Корбут

“Історія… “– це абсурдна комедія про те, як одного разу в будинок не надто успішного режисера увірвався хаос у вигляді постійно змінюючих один одного відвідувачів. Таке собі колесо, в якому герой носиться, як білка, відкриваючи й закриваючи двері за відвідувачами.

фото Надії Корбут

фото Надії Корбут

Вистава йтиме на малій сцені театру. Передбачається, що передпрем’єрний показ “Історії про людину, з якою трапилася історія” відбудеться вже наступного тижня.