1) Свинячі відбивні
На грам білка свинячі відбивні містять майже вп’ятеро більше селену (важливого елементу, який пов’язаний з більш низьким ризиком раку простати), ніж у яловичині і вдвічі більше, ніж у курці. Також вчені виявили, що 170 грамів відбивних щодня допомагає людям зберегти м’язову масу під час схуднення.
2) Салат айсберг
Тверезий глузд підказує, що цей салат не має особливої поживної цінності. Але, як з’ясувалося, в половині качанового салату значно більше альфа-каротину (потужний антиоксидант), ніж в будь-якому салаті Ромен або шпинаті.
3) Гриби
Побічні продукти метаболізму, які звільняються при розщепленні грибів у процесі травлення, підвищують імунітет і уповільнюють розвиток раку, згідно з дослідженням нідерландських учених.
4) Оцет
Шведські вчені виявили, що коли люди випивали 2 столові ложки оцту з їжею з високим вмістом вуглеводів, їх рівень цукру в крові був на 23% менше, ніж коли вони пили рідину, що містить антиоксиданти. Вони також швидше наситилися їжею.
5) Насіння з червоного перцю
Голландське дослідження показало, що вживання 1 грама насіння червоного перцю (близько половини чайної ложки) за 30 хвилин до їжі знижує кількість споживаних калорій на 16%. Крім того, нові дослідження демонструють, що активний інгредієнт червоного перцю, капсаїцин, може допомогти знищити ракові клітини.
6) Сир
Цей молочний продукт є відмінним джерелом білка казеїну. Він допомагає без особливих труднощів наростити м’язи. Більш того, данські дослідники виявили, що навіть тоді, коли люди з’їдали 283,5 грамом сиру в день протягом 3 тижнів, рівень їх поганого холестерину не змінювався.