6 нестандартних корисних для здоров’я продуктів

18 Липня 2014 08:20
thinkstockphotos.com

thinkstockphotos.com

1) Свинячі відбивні

На грам білка свинячі відбивні містять майже вп’ятеро більше селену (важливого елементу, який пов’язаний з більш низьким ризиком раку простати), ніж у яловичині і вдвічі більше, ніж у курці. Також вчені виявили, що 170 грамів відбивних щодня допомагає людям зберегти м’язову масу під час схуднення.

2) Салат айсберг

Тверезий глузд підказує, що цей салат не має особливої ​​поживної цінності. Але, як з’ясувалося, в половині качанового салату значно більше альфа-каротину (потужний антиоксидант), ніж в будь-якому салаті Ромен або шпинаті.

3) Гриби

Побічні продукти метаболізму, які звільняються при розщепленні грибів у процесі травлення, підвищують імунітет і уповільнюють розвиток раку, згідно з дослідженням нідерландських учених.

4) Оцет

Шведські вчені виявили, що коли люди випивали 2 столові ложки оцту з їжею з високим вмістом вуглеводів, їх рівень цукру в крові був на 23% менше, ніж коли вони пили рідину, що містить антиоксиданти. Вони також швидше наситилися їжею.

5) Насіння з червоного перцю

Голландське дослідження показало, що вживання 1 грама насіння червоного перцю (близько половини чайної ложки) за 30 хвилин до їжі знижує кількість споживаних калорій на 16%. Крім того, нові дослідження демонструють, що активний інгредієнт червоного перцю, капсаїцин, може допомогти знищити ракові клітини.

6) Сир

Цей молочний продукт є відмінним джерелом білка казеїну. Він допомагає без особливих труднощів наростити м’язи. Більш того, данські дослідники виявили, що навіть тоді, коли люди з’їдали 283,5 грамом сиру в день протягом 3 тижнів, рівень їх поганого холестерину не змінювався.

Джерело: Menshealth.com.ua