Яблунівці просять з’єднати їх із “великою землею”

21 Липня 2014 15:44

Jablyniv-300x225Близько півкілометра бездоріжжя відділяє с. Яблунів від “цивілізації” — бетонної дороги, що веде до інкубаторної станції підприємства “Миронівська птахофабрика” і далі до Канева, пише видання “Про головне”,  до якого звернулися мешканці села зі скаргами на бездоріжжя і аморфність влади у вирішенні цієї проблеми.

Утім, до райцентру можна дістатись й іншим краєм — виїхати з села на трасу Канів-Черкаси. Але це вже інша відстань (удвічі довша), інший час, інші витрати. Отож якби не ці трикляті 500 метрів між селом та “інкубаторською” дорогою, до Яблунева удвічі скоріше приїздила б на виклик “швидка допомога”, коротшим був би шлях для постачальників, що везуть до села хліб та інші продукти, швидше б добиралися до райцентру і назад своїми машинами яблунівці. Само собою, потрібна ця дорога і тим, хто працює власне на інкубаторній станції, а це більш як 40 осіб, які щодня долають  кількасот метрів бездоріжжя. Але так було не завжди…

Два роки тому на численні звернення жителів села та за сприяння тодішнього керівництва району цю дорогу було підсипано щебенем та відсівом. Декілька місяців яблунівці користувалися новою дорогою і не могли натішитися. Невідомо наскільки якісно було виконано роботу, але, на жаль, напровесні із першим таненням снігу дорога «попливла». Щебінь змішався з глиною, на дорозі утворилися великі баюри, вибоїни. Автомобілі, що рухалися цією ділянкою, зруйнували покриття за декілька тижнів. Зараз дорога в жахливому стані, нею не можна ні пройти, ні проїхати. Вона знову потребує проведення термінових ремонтних робіт.

Селяни просять розібратися, чи можна вважати будівництвом дороги проведені два роки тому роботи (підсипання щебенем та відсівом)? За які кошти вони були здійснені? Чи знають про нашу проблему представники районної влади, і чи можуть мешканці Яблунева сподіватися на допомогу влади у питанні відновлення 500 метрів такої важливої для нас  дороги, щоб вона нарешті з’єднала нас із “великою землею” і не змушувала плуганитися до райцентру в об’їзд?