Унікальний фестиваль класичної музики відбувся у Дзендзелівці на Маньківщині (відео)

22 Липня 2014 20:42

xeD6dXd7QLUЛіто – пора фестивалів. Вони відбуваються не лише у великих містах, а і в невеличких селах. І почасти вони набагато атмосферніші, наж у мегаполісах. Як-от Всеукраїнський фестиваль класичної музики у Дзендзелівці на Маньківщині, який уже вп’яте відбувся на початку липня.

Фестиваль – унікальний і єдиний, який відбувається у звичайному селі, у глибинці. “Дзендзелівські вечори класичної музики” започаткували студенти Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського – Павло Лисий (у 2013 році році здобув перше місце на фортепіанному конкурсі в Парижі) та скрипаль Орест Смовж. Відтоді щоліта місцеві жителі мають нагоду слухати класичну музику наживо, у виконанні молодих професійних музикантів з різних куточків України.

У 2011 році на двох концертах – української та зарубіжної музики – виступили вже четверо учасників. А починаючи з 2012 року, поряд з об’ємною програмою композиторів-класиків, музиканти виконують яскраві зразки фольклорної спадщини України, романси, оперні арії, народні та авторські пісні. Тут можна почути скрипку, флейту, кларнет, бандуру, фортепіано та професійних вокалістів. Слухачі мають змогу познайомитися з музикою, яка хвилювала людські серця протягом сотень років. Виконання творів супроводжується коментарями, які би допомогли краще зрозуміти зміст і значення музики.