Розпочалися спроби створення нової коаліції за методами Януковича, – нардеп

24 Липня 2014 16:03
telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

На переконання народного депутата Миколи Томенка, парламентарі, які сьогодні написали заяви про вихід із коаліції, за нинішніх умов прийняли єдине правильне рішення, оскільки зрозуміло, що якби на цьому тижні вони цього не зробили, то перевибори до Верховної Ради не відбулися би у жовтні цього року. “І більшість депутатів з КПУ, Партії регіонів, групи “За мир і стабільність” і надалі використовували би парламентську трибуну для захисту інтересів Росії, доктрини “Русского міра” та ідей сепаратизму”, – заявив Томенко під час брифінгу у ВР, коментуючи заяви представників фракцій “Батьківщина”, УДАР і “Свобода про вихід із коаліції.

“Водночас, не всі змирилися з тим, що вибори відбудуться 26 жовтня, – зазначив депутат. – І я маю інформацію, що значна кількість депутатів, “уславлених” тим, що за часів Януковича знаходили механізми формування більшості на фінансових і прагматичних засадах, сьогодні розпочали роботу за створення нової парламентської більшості”.

Томенко висловив переконання, що його колеги з демократичних, проукраїнських, проєвропейських фракцій за жодних обставин не увійдуть до нової коаліції, яку намагаються створити прихильники Януковича і Путіна в парламенті, аби не допустити дострокових виборів, яких вимагає 80% наших громадян.