В Оршанці прийняли присягу 85 курсантів. Серед них – небога Ігоря Момота

25 Липня 2014 12:08

ab8f1764449edc3d64b6486c4ba5690085 курсантів Навчального центру Держприкордонслужби, що в селищі Оршанець під Черкасами, ухвалили сьогодні присягу на вірність українському народу. Серед них – 30 дівчат.

На урочистості в Оршанець прибули родичі та близькі курсантів. Прикордонників благословили священнослужителі.

Із прийняттям присяги привітали та вручили державні прапори начальник Навчального центру Держприкордонслужби полковник Ігор Павлов, голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови Черкаської облради Наталія Кравцова, вдова загиблого в зоні АТО генерал-майора Ігоря Момота Надія, військовий комісар Євгеній Курбет та ветерани прикордонної служби. Отримані державні прапори курсанти ховали під куртку.

Хлопці та дівчата, як сьогодні прийняли присягу, вже місяць служать та навчаються в Оршанці. Підписуючи контракт, всі вони знали, що можуть бути відправлені до зони АТО. Щоправда, як повідомили в Оршанці, два тижні тому на засіданні РНБО було ухвалено рішення не відправляти більше курсантів зону операції.

На запитання журналіста “Прочерку”, що спонукало курсантів у такий момент, коли вони можуть загинути під час виконання свого обв’язку, вступити в ряди Держприкордонслужби, одразу кілька відповіли: “Треба захищати Батьківщину!”. А коли запитали, чи не страшно, відповіли, що ні. Серед тих, хто сьогодні прийняли присягу, – племінниця Ігоря Момота Олександра.