Варто переглянути ставлення до викладання історії України в технічних вишах, – народний депутат

28 Липня 2014 13:03

istoria-320x190Народний депутат Микола Томенко скерував депутатський запит до Міністра освіти і науки України щодо необхідності збільшення годин на викладання історії України в технічних вищих навчальних закладах.

Як повідомляє народний депутат, до нього звернулися викладачі технічних вишів України, які переконливо доводять, що мала кількість годин на викладання історії є не просто неправильною, а ідеологічно та політично хибною.

«”инішня ситуація чітко продемонструвала, що велика кількість громадян України, в тому числі і молодих людей, не знають правдивої історії власного народу. Відсутність історичних знань і, відповідно, слабка просвітницька робота стала одним із факторів поширення ідеології так званого “Русского мира”, – зауважує парламентар.

Він звернув увагу на те, що в навчальних програмах бакалаврів на технічні спеціальності викладання курсу історії України, фактично, зводиться до 108 годин, з яких 36 – лекційних, 18 – семінарських, а решта (54 години) відводиться на самостійну роботу.

“Цілком очевидно, що відведення такої кількості годин є недостатнім для того, щоб поінформувати студентів про історію України”, – переконаний Томенко. На його думку, варто було би розглянути можливість викладання історії України у вищих технічних навчальних закладах (бодай протягом двох років навчання) у збільшеній кількості годин. Тож він пропонує Міністрові освіти і науки України розглянути можливість зміни навчального плану щодо збільшення кількості годин викладання не лише історії України, а і загалом предметів гуманітарного циклу.