Після серйозного поранення боєць із Уманщини вижив і повернувся додому

29 Липня 2014 16:35

88927-300x198Нещодавно у Донецькій області поблизу селища Червона Зоря на фугасі підірвався БТР-80 сил АТО і п’ятеро силовиків отримали поранення. У цьому ж районі, також на фугасі, підірвався БМП-2. В бойовій машині здетонував боєзапас. Двоє військовослужбовців загинули, 6 поранені. Серед поранених — наш земляк, уродженець Уманщини, житель села Свинарка – Слободяник Віталій Русланович, 1986 року народження.

Призваний в ряди Української армії, захищати честь та суверенність держави, в складі 9 роти, він, разом з іншими українськими силовиками, спочатку охороняв блок-пости, а потім, через деякий час, був уповноважений супроводжувати колони з боєприпасами до місць розташування 24 та 72 бригад. В ході однієї з таких операцій і трапилась ця трагедія. За його словами, спочатку кваліфіковану медичну допомогу військові отримали в зоні АТО  на базі мобільного госпіталю.

Товариші по службі виконали чималий об’єм робіт на базі польового мобільного госпіталю та зробили все можливе, щоб життю хлопців нічого не загрожувало. Після чого, Віталій Слободяник був відправлений на лікування до Дніпропетровського базового, а потім — Вінницького військового госпіталя. У цей час, вдома солдата з нетерпінням очікували батьки, дружина та півторарічний син. Зі свого боку, небайдужі односельчани зібрали та передали родині потерпілого грошову допомогу у розмірі 1534 грн.

Наразі уманчанин повернувся в рідне село, але до повного одужання йому потрібно пройти непростий період відновлення з проведенням додаткових обстежень, висококваліфікованого терапевтичного лікування із здійсненням усього комплексу необхідних реабілітаційних заходів.