“Африканська спека” дошкулятиме, як мінімум, до неділі

30 Липня 2014 08:57
tsn.ua

tsn.ua

На Черкащині встановилася спека, проте наприкінці тижня повітря розпечеться ще більше. Вночі стовпчик термометра показуватиме +15-20°, а в денні години 1 та 2 серпня – +30-35°. Така суха та спекотна погода в області протримається щонайменше до 4 серпня.

За словами начальника обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, така синоптична ситуація сприятиме підвищенню в екосистемах області показника пожежної небезпеки до 5 (надзвичайна) класу. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток, паління біля посівів.

У той же час, у містах слід очікувати погіршення екологічної ситуації, метеоумови сприятимуть накопиченню у приземному шарі атмосфери шкідливих домішок, особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.

Через тривалу спекотну погоду зростає забрудненість води. Це пов’язано з інтенсивним розмноженням водоростей, зменшенням кисню та цвітінням у водоймах. У такий спекотний період самоочищення води слабке, концентрації забруднюючих речовин залишаються стійкими.