На Чигиринщині і Кам’янщині виступили проти створення національного парку “Холодний Яр”(відео)

30 Липня 2014 11:10

2014-07-29-Hol-YarГромадські слухання пройшли у селах Мельники і Головківка Чигиринського району. Вони були присвячені перспективі створення на території Холодного Яру Національного природного парку.

На слуханнях були присутні представники ініціативної групи, лісгоспів, влади району.
Ініціатори створення парку намагалися довести місцевим мешканцям правильність своєї позиції, опоненти наводили відповідні контраргументи.

У результаті слухань мешканці обох сіл висловилися категорично проти створення Національного природного парку, повідомляє “Ремарка”.

Декілька днів тому аналогічні слухання відбулися у селах Грушківка, Куликівка та Лубенці Кам’янського району. Їх результат також був невтішним для прихильників ідеї створення парку.

А от що пише у своєму фейсбуці про згадані громадські слухання депутат Черкаської міської ради, активіст Ярослав Нищик:

“Відбулися слухання в селах Кам’янського та Чигиринського районів. Представників ініціативної групи на них не запрошували. Натомість були люди, які такими назвалися. Були представники місцевої влади та лісники, які лякають людей колючим дротом, відібраною землею, відселенням. В селах активно працюють “бригади” контрагітаторів. Більше того? насільки знаю, під це діло виділили бюджет на публікацію матеріалів у місцевих газетах. От і подумайте за що тримаються чиновники та лісники. А я вам скажу: за ліс! За безконтрольні вирубки, такі? як я натрапив біля хутора Буда, де під пень вирізано ВСІ дерева на площі кілька гектарів. Все приховано лісовими насадженнями в кількасот метрів, щоб із дороги не було видно. Ну і місцевим “активістам” пообіцяли дерева на зиму привезти безкоштовно – так що все буде так як є”….