Черкаський нардеп надіслав запит до Держкомтелерадіо з переліком видань, які розпалюють сепаратизм

31 Липня 2014 18:23
trubyna.org.ua

trubyna.org.ua

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Держкомтелерадіо із запитом, в якому повідомив, що в інформаційному просторі України присутні ЗМІ, які, на його думку, систематично поширюють сепаратистські матеріали. Про це “Телекритиці” повідомив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

У листі народного депутата, зокрема, наданий перелік українських філій відомих російських видань, які, за його переконанням, розповсюджують матеріали, що пропагують російську доктрину розвалу України, закликають до повалення конституційного ладу, продовження та поглиблення агресії, розпалювання війни, ворожнечі, ненависті тощо.

Держкомтелерадіо повідомляє, що буде реагувати на запит Миколи Томенка, проте поки не розголошує переліку згаданих ним видань.

Як зазначив Богдан Червак, Держкомтелерадіо разом із СБУ, іншими правоохоронними органами та громадськістю уже здійснює заходи щодо недопущення розповсюдження в Україні різноманітної сепаратистської, антиукраїнської та антидержавної преси. Зокрема, Службою безпеки України відкрито низку кримінальних проваджень стосовно видань, які час від часу з’являлися на Донбасі та поширювалися в інших регіонах України.