У російських ЗМІ з’явився сюжет про полон уманчанина (відео)

31 Липня 2014 14:55

va_140680339769_140680562551Російські сайти поширили новину про те, що в Лисичанську був розстріляний батальйон “Чернігів”, що, слава Богу, виявилося неправдою. І ось знову погана звістка: від російського каналу РЕН-ТВ. Невже цього разу сюжет про реальні події та людей?

На відео видно, як беруть коментарі у Максима Вакулика та Євгена Шурупа, пише 0472.ua.

Після того, як редакція Gorod.cn.ua виявила це у відео в мережі пролунав дзвінок дружини одного з військових помічника гранатометника Іванова Олега Юрійовича Іванової Людмили Іванівни. Людмила та її чоловік – жителі міста Чернігів. Відео вчора ввечері виявила на сторінці Гиркіна “Вконтакте” дружина Гончаровця Євгенія Шурупа. Євген зателефонував їй вже з госпіталю і сказав: “У мене брали інтерв’ю якісь російські журналісти, пошукай відео в мережі”. На відео впізнали солдата строковика 92-го року народження Максима Вакулика (місто Умань), а також Євгена Шурупа (місто Гончаровск). Людмила розповіла, що інцидент стався в суботу 26 липня на підходах до Луганському аеропорту, де постійно ведуться запеклі бої. Повідомляється, що в полон взяли 11 осіб, 2 з них – вбиті. Хлопці полягали в 1-й танковій бригаді, піхота.

Бранців розмістили в лікарні Краснодона, яка знаходиться під контролем ДНР. Українських військових пропонують обміняти на людей з ДНР, але вище керівництво поки не погоджується.