Відсьогодні черкащанам заборонено їздити до лісу на авто

31 Липня 2014 18:50
panoramio.com

panoramio.com

З 31 липня в лісах Черкащини оголошено 4 (високий) та 5 (надзвичайний) клас пожежної небезпеки. Причиною цьому є підвищений температурний фон без опадів.

З огляду на це лісівники звертаються до мешканців області із проханням відмовитися від походів у ліс та лісопаркові зони. Повідомляємо, що з сьогоднішнього дня вступає в силу заборона відвідування лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Такі правила діють для всіх, окрім працівників державної лісової охорони.

Доступ до лісів обмежується згідно з розпорядженням Черкаської ОДА № 72 від 1.04.2014 “Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2014-2016 роки”.

Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства за телефоном (0472) 37-00-72 або 101 та приступіть до гасіння первинними засобами – землею та піском.

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що згідно із законодавством, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.