Драбівчани скаржаться, що за вирішення питань оренди землі вимагають по 300-400 доларів

1 Серпня 2014 16:30
stb.sumy.ua

stb.sumy.ua

На корупцію у сфері земельних відносин скаржилися голові Черкаської облради Валентині Коваленко драбівські аграрії.

Коваленко днями побувала на нараді керівників місцевих сільгосппідприємств. За словами аграріїв, кожен четвертий договір на оренду землі у районі не пройшов реєстрації. Успіхів у оформленні земельних документів вдається досягти тим, хто несе у необхідні кабінети по 300-400 доларів США. А тим, хто не хоче цього робити, доводиться очікувати по півроку.

“Очільників держземагенства вже брали на хабарі, люди це бачили. Та проблема досі не вирішена. Треба сідати за круглий стіл, я буду звертатися до голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, будемо обговорювати ці питання і приймати відповідні рішення. Люди вже втомилися, треба діяти радикально”, – відреагувала на інформацію голова облради.

Ще одна проблема у земельній сфері Драбівщини – нецільове використання земель. Тваринництво занепадає, а під пасовища відведені великі території. Щоби площі не заростали бур’янами, їх розорюють під поля. Однак за документами ці землі залишаються пасовищами. Тому бюджет втрачає кошти, які не сплачуються у вигляді податків.