Чигиринці три тижні страждають без води

4 Серпня 2014 08:42
vidido.ua

vidido.ua

Жителі вулиці Чапаєва, що в Чигирині, вже три тижні сидять без води. Кажуть, що скаржилися вже і в комунальні служби, і до міської влади, але реакції – нуль.

“Ми всі пенсіонери і хворі люди (є після інсультів, операцій, на милицях). В таку спеку не можемо ні помитись, ні попрати, та й звідки ту воду брати?! Головний інженер комунального підприємства відповів: “Та поливають же нижче!”. Невже це наші проблеми! Ми справно платимо за надані послуги. Якщо не буде ніякої реакції, то звертатимемось на гарячу урядову лінію, іншого виходу не маємо, – цитує звернення чигиринців місцеве видання “Ремарка”.

Директор КП “Чигирин” Віталій Ключник бачить причину проблеми в тому,  що споживачі не хочуть встановлювати лічильники, а натомість безконтрольно використовують воду, поливаючи свої городи.

“Трубопровід, який з’єднує водозабір із старою частиною міста, не в змозі забезпечити потреби у воді, що зросли у зв’язку із погодними умовами і вищевказаним ставленням споживачів. Люди повинні зрозуміти, що питну воду потрібно використовувати за цільовим призначенням, адже поливаючи городи, вони не сплачують за ті об’єми води, що використовують, і створюють проблеми іншим споживачам, – прокоментував ситуацію посадовець. – Крім того, звісно ж, необхідно забезпечити фінансування для завершення реконструкції водогону – прокладення додаткової гілки трубопроводу. Річ у тім, що кошти, передбачені у державному бюджеті на 2014 рік, не надходять, що не дає можливості профінансувати будівельно-монтажні роботи, хоч усі матеріал вже закуплено. Вирішити цю проблему без втручання влади керівництво КП “Чигирин” не в змозі”.