Черкащанин Богдан Кулініч – чемпіон Європи з футболу

5 Серпня 2014 11:48
Богдан Кулініч - у центрі (з кубком) cherkassy-sport.com

Богдан Кулініч – у центрі (з кубком)
cherkassy-sport.com

У світі паралімпійського футболу відбулася безпрецедентна подія: національна паралімпійська збірна команда України з рахунком 3:0 перемогла команду Голландії та отримала золото чемпіонату Європи.

Змагання проходили з 23 липня по 2 серпня 2014 року в м. Майя (Португалія).

Це величезна перемога українців,  адже напередодні їм вдалось у півфіналі перемогти чинних чемпіонів світу та Паралімпіади в Лондоні – команду Росії, тим самим змусивши росіян боротись за третє місце з командою Ірландії, яку вони, зрештою, перемогли. Власне, перше місце українців в Європі  – це перша паралімпійська ліцензія у футболі на участь у майбутніх Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

У складі збірної команди – черкащанин Богдан Кулинич, він як воротар вдало захищав наші ворота. Цей рік виявився дуже важливим для Богдана – він зарахований до складу збірної команди країни, закінчив Черкаський державний технологічний університет та отримав свою першу золоту медаль.

Золото Європи національна паралімпійська збірна команда з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу присвятила світлій пам’яті відомого футболіста та чудової людини – Валентина Белькевича, який раптово помер 1 серпня від обриву тромбу.