На Всеукраїнському конкурсі вальників лісу Черкащину представлятиме лісоруб із Чигиринщини

5 Серпня 2014 16:03

1350Цьогорічні сімнадцяті обласні змагання вальників лісу відбулися в Чорнявському лісництві Чигиринського лісгоспу.

Під час змагань кращі представники цієї справи в області демонстрували свою вправність та змагалися за право представляти Черкащину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу, який відбудеться 22 серпня цього року.

Суддівська команда визначала переможців за результатами 5-ти вправ згідно з міжнародними правилами: валка дерева, заміна ланцюга на бензомоторній пилці, розкряжування комбінованим різом, точне розкряжування та обрізання сучків. До уваги бралася не лише швидкість, точність і професійні навики конкурсантів, але й чи не найважливіший параметр – дотримання правил безпеки під час виконання конкурсних завдань.

У результаті переможцем змагань став лісоруб Юрій Хлівіцький з Чигиринського лісгоспу, який і представлятиме Черкащину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу. Друге місце посів Євгеній Вихрист (Кам`янський лісгосп), третє – В`ячеслав Яценко (Канівський лісгосп).

Сам Юрій Хлівіцький до останнього не вірив у свою перемогу, адже в повсякденній роботі йому доводиться працювати з листяним лісом, а не хвойним, як на змаганнях. Секретом свого успіху вважає не лише професійні здібності, але й прихильність фортуни, а ще вміння опановувати власні хвилювання в потрібний момент.

На урочистому закритті змагань призерам вручили медалі та дипломи. Переможці отримають за перше, друге, третє місця фінансові нагороди від обласної організації Товариства лісівників України – три, дві, одну тисячі гривень відповідно. Крім того, спонсор конкурсу ПП «Центр Інструментів» подарував переможцям цінні подарунки.