Черкащина – традиційно в трійці регіонів-лідерів за врожайністю

6 Серпня 2014 17:22
timeskz.kz

timeskz.kz

Черкащина – у трійці областей-лідерів за урожайністю. Так, показники середньої врожайності на Черкащині становлять 46,5 ц\га, тоді як середній показник в Україні – 35,1 ц\га, свідчать дані Міністерства аграрної політики.

На Черкащині зібрано близько 90 % площ, що були під ранніми зерновими культурами. Підходить до завершення й збір озимої пшениці, ярого ячменю та гороху. Днями завершили збирати озимий ячмінь та ріпак.

У цілому аграрії планують зібрати понад 3,5 млн тонн зернових, що менше, порівняно з минулим роком, на 600 тисяч тонн. Це пояснюється зменшенням площ під зерновими культурами та через нестабільні погодні умови.

Очікуваного обсягу зернових культур вистачить для внутрішнього обласного споживання. Із загального врожаю 214 тисяч тонн піде на харчові потреби, 1 млн 66 тис. тонн – на корм худобі, на насіння планується 87 тис. тонн. Для реалізації зернових культур залишається близько 2 мільйонів тонн.

За словами заступника начальника управління економіки, розвитку сільських територій та інвестицій Департаменту АПР Тетяни Шендрик, область готується до збирання пізніх зернових культур: кукурудзи, гречки, проса. Із технічних культур це – цукровий буряк, соя, соняшник та картопля.

Нині розпочалась закупівля мінеральних добрив для літньо-осінніх польових робіт. Планується посіяти озимих зернових культур під урожай 2015 року 239, 2 тисяч гектарів.