У Каневі затримали двох браконьєрів

7 Серпня 2014 12:30

PM797image002У місті Канів на території Кременчуцького водосховища двоє чоловіків займалися незаконним виловом риби. Зловмисників затримано та доставлено до райвідділу. Збитки, нанесені державі, становлять близько 3 500 гривень, зазначають у черкаській міліції.

Як з’ясувалося, браконьєри – 30-річний житель міста Канів та 32-річний житель міста Черкаси. В розмові з правоохоронцями чоловіки визнали свою вину та розповіли, що незаконним промислом займаються протягом шести місяців. Чоловіки переконували, що ловили рибу для власних потреб, проте правоохоронці не побачиили в цьому виправдання.

Наразі за даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіринним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Триває досудове розслідування.