Через спеку у двох районах Черкащини починають горіти торф’яники

9 Серпня 2014 09:45
poltava.pl.ua

poltava.pl.ua

Через суху та спекотну погоду на Черкащині оголошено 5 (надзвичайний) клас пожежної небезпеки. Горять ліси і суха рослинність на відкритих ділянках. Також в області зафіксовано факти виникнення пожеж на торф’яниках. А саме: в смт Ірдинь Черкаського району наразі проводиться робота з гасіння пожежі на площі 3,5 га, в Драбівському районі – на площі 1,5 га.

Про це повідомив заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС України у Черкаській області В’ячеслав Гончар.

За його словами, основною проблемою для гасіння таких пожеж на торф’яниках є недостатня кількість паливно-мастильних матеріалів.

Усього ж станом на 7 серпня  в природних екосистемах Черкаської області виникло 38 пожеж лісової підстилки на загальній площі 15,34 га та 17 пожеж сухої рослинності на відкритих ділянках місцевості на площі 6,9 га, це на 27 % та 70 % відповідно більше ніж за аналогічний період минулого року. Найбільша кількість пожеж в лісових масивах спостерігалася у Черкаському районі – 15 пожеж, Чигиринському – 12, Золотоніському – 4, Смілянському та Канівському – по 3, Городищенському – 1.