Козацька чайка “Спас” побувала на Канівщині

9 Серпня 2014 16:40

1397Із 31 липня до 7 серпня позашкільний навчальний заклад “Клуб юних моряків з флотилією” (м. Черкаси) провів похід по Дніпру на козацькій чайці “Спас” та навчальної яхти. Екіпаж чайки, що складався з викладачів та вихованців клубу, які вже мають досвід таких походів, побував на Канівщині.

Організатори відзначають, що метою такого походу стали популяризація служби у Військово-морських силах України, залучення до неї молоді та підняття патріотичного духу.

Під час акції проводились зустрічі з дітьми та молоддю прилеглих до берегів Дніпра сіл, ознайомлення місцевих жителів з історичним бойовим українським плавзасобом – козацькою чайкою, історією морських походів запорожців, історією становлення й розвитку ВМС України, а також учбовими зразками сучасної стрілецької зброї, що використовується в навчальному процесі зазначеного закладу.

Зокрема, 5 серпня учасники походу зупинилися біля с. Прохорівка Канівського району, де їх радо зустріли місцеві жителі. У свою чергу моряки охоче покатали дітлахів і молодь на “Спасі”, ознайомили зі зразками зброї.