“Вдячна людям за кожен шматочок хліба”, – переселенка з Донецька

9 Серпня 2014 11:12

Зі східних регіонів до Черкас переїхало понад 700 переселенців. Деяких із них розселили по гуртожитках та готелях, для інших знайшли місця у квартирах черкащан. Черкащанка Наталія Лазуренко прихистила родину Бухтиярових із Донецька.

Людмила з чоловіком переїхали до Черкас два тижні тому, розповідає “Радіо Свобода”. Оселилися у квартирі Наталії, хоча раніше навіть не були знайомі. Одна про одну жінки дізналися через спільних друзів.

За два тижні чоловік Людмили Олег зміг влаштуватися на роботу. Хоч і має вищу освіту, однак, працює охоронцем у передмісті. Людмила теж має підробіток – робить жінкам зачіски. В інший час разом із Наталею волонтерствує у Центрі гостинності, де черкащани допомагають переселенцям.

“Я дуже вдячна кожній людині за кожну копійку, за кожен шматочок ковбаси, хліба. Тому що дуже важко, коли ти все залишив і відчуваєш себе обділеним. Бо ще невідомо, яка буде інфраструктура, куди ти повернешся, що на тебе там чекатиме. Навіть якщо вийде, що ми повернемося на Донбас, ми все одно будемо їздити сюди відпочивати, ми будемо товаришувати”, – каже Людмила Бухтиярова.