У люстраційному комітеті вимагають від нардепів Черкащини підтримати закон “Про очищення влади”

11 Серпня 2014 15:32
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Відкритий лист депутатам Верховної Ради, обраними за мажоритарними округами і тим, які народились або проживають на Черкащині, оприлюднили Черкаський громадський люстраційний комітет та обласна організація  Комітету виборців України.

“Ви представляєте Черкащину, а отже маєте в своїй діяльності керуватися потребами і очікуваннями її жителів. Одним із найнагальніших питань є очищення та перезавантаження влади. Саме для цього юристи, журналісти, громадські активісти, представники політичних партій розробили закон “Про очищеня влади”, який вже зареєстровано у Верховні Раді під номером 4359а. Ми звертаємося до вас із вимогою підтримки цього закону”, – йдеться в заяві.

Громадські активісти попереджають – будуть моніторити голосування народних обранців.

“Зазначене в протоколі голосування навпроти ваших прізвищ “утримався” чи “відсутній” для нас означатиме, що ви висловилися проти очищення влади, проти прагнення людей змінити життя в країні і зорієнтувати її на випробувані часом цінності. А в разі наміру голосувати проти – краще одразу покладіть депутатський мандат і не плануйте надалі балотуватися по Черкаській області, – зазначають в люстраційному комітеті і КВУ. – І повірте, що краще цивілізовано провести в країні люстрацію, ніж дочекатися нової хвилі народного гніву!”.