Чим завершилися перші спроби учасників АТО отримати земельні ділянки? (документ)

12 Серпня 2014 09:42
volynpost.com

volynpost.com

Почали у відпустки приходити військовослужбовці та бійці Нацгвардії.  Згадали про обіцянку Держземагенства щодо надання земельних ділянок  для учасників АТО… Проте реакція чиновників у ГУ Держземагенства змушує робити висновок про неготовність чиновників до реалізації програми з виділення ділянок учасникам АТО, зауважає черкаський адвокат Валерій Макеєв.

“Обіцянка є: ніхто не відмовляється. От тільки як її реалізувати?  І тут – класика: нацгвардійці пішли у обладміністрацію. Там вже були готові до вирішення питання – надали зразок заяви до “земельників”. Написали (під “копірку”) – надали земельникам… Відповідь – у строк ( аппарат таки працює!). Тільки  хоч щось  із цієї відповіді виникає? Як на мене – абсолютно очевидною  є неготовність земельників  до реалізації програми виділення земельних ділянок учасникам АТО”, – розповідає Макеєв.

Він говорить про розпливчатість формулювань у відповідях із ГУ Держземагенства в Черкаській області. Адже, на думку правника, відповідь на заяву нацгвардійця мала б бути не чиновницькою відпискою, а абсолютно конкретною:

“Наприклад: на виконання відповідної програми наші доблесні земельники підібрали наступні земельні ділянки у районах Черкаської області та міста Черкаси ( перелік у додатку); участникам АТО не потрібно піклуватись про розробку проекті в земельних ділянок, позаяк вони надаються державою на виконання програми; після вашого акцептування та вибору земельної ділянки (яка на вас “дивиться”) у разі відсутності інших заявок на зазначену земельну ділянку, ми зробимо відповідне оформлення на Вас земельної ділянки у строк”.

“А що там у “писульці написано”?… Писаря – на передову!”, – з сарказмом резюмує Макеєв.

10527843_763233430387278_6640866119809059147_n