У Золотоношці забруднення перевищує норми утричі

15 Серпня 2014 13:32

Упродовж останніх років виникла складна екологічна ситуація щодо концентрації забруднюючих речовин у річках Суха Згар та Золотоношка нижче скиду зворотних вод після очисних споруд КП “Міський водоканал” в Золотоноші.

1408089059_zolotonoshkaРеагуючи на звернення громадян спеціалістами Державної екологічної інспекції у Черкаській області проведено відбір проб поверхневої води р. Золотоношка. За результатами аналізу виявлено перевищення по амоній-іонах у 2,6 раз, по хімічному споживанню кисню у 3,6 раз.

Остання перевірка згаданого підприємства встановила, що скид стічних вод після очисних споруд у р. Суха Згар здійснюється без розробленого та погодженого ГДС з перевищенням таких інгредієнтів як нафтопродукти, БСК5 азот амонійний, ХСК, нітрити, нітрати, фосфати, сульфати, АПАР, завислі речовини, хлориди.

Директора КП “Міський водоканал” притягнуто до адміністративної відповідальності, а для усунення виявлених порушень видано припис. За забруднення р. Суха Згар недостатньо очищеними стічними водами розраховано збитки, які становлять 20 тисяч 706 грн.