Активісти знають, хто в Черкаській ОДА гальмує реформи

16 Серпня 2014 15:45

DSC00485Із вимогою люстрації у Черкаській ОДА виступили представники громадських організацій “Ультрас Черкаси”, “Щит Черкаси” та інших. Найбільше претензій в активістів на даний момент накопичилося до заступника голови ОДА Віталія Коваля, який відповідає за кадрові призначення в адміністрації. Активісти назвали його “гальмом реформ”, говорячи про те, що як голова конкурсної комісії він ігнорує принципи люстрації й “протягує” потрібних людей, які співпрацювали зі старою владою.

“Нам потрібні нові люди, ми боролися за зміну системи, а не за зміну осіб. Ніякої прозорості ми не бачимо, а бачимо підкилимні домовленості, – каже Євген з “Щиту Черкаси”. – Стосовно кадрової політики, то було подання Координаційної ради сил Майдану з проханням ввести представників ради до департаментів ОДА. Нам не дають такої можливості. А тим часом саме Коваль є відповідальною особою голови ОДА за люстрацію. А Громадський люстраційний комітет не визнає, називає його “так званим”.  Наша думка – жодна особа, яка була за Тулуба при владі, не має права займати державних посад навіть на рівні прибиральників. Ці люди бачили, що робить Тулуб, але нічого не міняли. Мовчазна згода – теж злочин. А вони досі на посадах і приймають рішення”.

DSC00490+Активісти запевняють: Коваль – це перший чиновник, претензії до якого вони вийшли висловити публічно. “Є претензії і до Корчаки, Старікової, Коваленко. Люди забули, для чого вони потрапили у владні кабінети”, – додав Євген.

“Через ОДА закуповуються бронежилети для наших вояків. І остання партія, яку нам передали, не пройшли перевірки. Один із трьох жилетів був придатний. Давайте вдягнемо бронежилет на Коваля, хай перевірить на собі і далі буде детальніше перевіряти доповіді своїх підлеглих. Досить працювати для галочки”, – кажуть активісти.