Черкащанина, який впав зі зброєю під час інавгурації Президента, звільнили від служби в армії (відео)

19 Серпня 2014 10:59

inavguratsia-vpav-karabin20-річний вартовий Прзидентського полку Олександр Сікало, який зомлів і випустив зброю на інавгурації Президента України Петра Порошенка, вже не служить.

Після того інциденту лікарі виявили у хлопця проблеми з серцем. За станом здоров’я його звільнили від служби в армії. Зараз він вдома, у с.Шендерівка Корсунь-Шевченківського району Черкащини, допомагає матері по господарству і планує шукати роботу.

Мама ж Олександра сподівається, що невдовзі кожна українська мати відчує таке щастя, як вона. “Бажаю всім матерям дождаться синів, так як я дождалася. Я дуже рада, що він вдома, а здоров’ячко ми поправимо”, – каже вона.

Колишній солдат ще звикає до буднів без армії, “Ніякого “Рота, підйом!”. Висипаюся, відпочиваю, поки що так. Хлопці, друзі пишуть. Згадується, хочеться наче і назад повернутися у те середовище”, – каже він. І якщо доведеться знову піти в армію, Сікало служитиме, бо, каже, треба захищати своїх рідних, близьких, рідну маму.

Наразі ж його мрії вже не армійські. Колишній вартовий планує їхати в Київ, шукати роботу, та, як і два місяці тому, вірить: падіння зброї в ноги Порошенку – це знак миру! “Буде мирно, гарно. І у нас буде квітуча Україна. Хочу, щоб швидше все це закінчилося, бо жалко хлопців всіх. Лежав у госпіталі і бачив, які вони там. Хай одужують! Хай кріпляться!”, – ділиться Олександр Сікало. Він планує сказати це воїнам та потиснути руки своїм армійським товаришам у День незалежності. У цей день Сікало приїде до Києва на парад, щоб подивитися на їхній урочистий марш.

Джерело: ТСН