У Слов’янську були вражені роботою черкаських саперів (фото, відео)

21 Серпня 2014 15:30

До місця постійної дислокації у Черкасах, повернулися сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Черкаській області.

Сапери вирушили на схід 21 липня, щоб у складі спеціально сформованого зведеного загону провести роботи з очищення та розмінування території Слов’янської теплоелектростанції.

4

Загалом на підприємстві та прилеглій території працювали 24 фахівці з підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України Кіровоградської, Вінницької, Житомирської, Запорізької та Черкаської областей.

Вражають обсяги проведеної роботи. Як повідомляють у ДСНС у Черкаській області, 24 сапери обстежили не лише чотири енергоблоки, багатоповерхові будівлі, споруди, технологічне устаткування, обладнання та приміщення на площі у 77 гектарів, а й територію за межами цього периметру ТЕС.

256

Керівництво ТЕС було вражене професіоналізмом саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Адже за місяць виснажливої та небезпечної роботи від світанку до ночі, в умовах 35-40 градусної спеки, постійно перебуваючи у внутрішній напрузі та навантаженні як мінімум 18-кілограмового захисного обладунку, вони зуміли повністю перевірити та очистити територію ТЕС та прилеглих територій від вибухонебезпечних предметів. Навіть найбільш оптимістичні прогнози закордонних фахівців відводили для проведення таких робіт терміни до трьох місяців, проте українці і, зокрема, черкащани довели, що професіоналізм – поза межами математичних розрахунків.

328

Під час робіт, обійшовши і ретельно вивчивши та дослідивши територію у майже 19 гектарів, черкаські сапери виявили, вилучили, розмінували та знищили 30 різноманітних боєприпасів та інших вибухових пристроїв, серед яких були і невідомі саморобні мінні пастки.