Жителька села Ленінське зібрала п’ять тонн продуктів для вояків (відео)

24 Серпня 2014 10:32

Майже п’ять тонн продуктів для військових. Cтільки лише за п’ять днів зібрала пенсіонерка-підприємець Лідія Сівак із села Ленінське, що на Черкащині. Допомогти воякам жінка вирішила, почувши скарги бійців на псування харчів від спеки.

“У нас якраз люди почали збирати урожай, причому непоганий. То я вирішила надрукувати оголошення “З любов’ю з нашого городу – до солдатського столу”. І добровільно поїхала по селах розклеювати, розносить оголошення, домовлятися із сільськими радами, щоби порадили, хто із людей міг би збирати вдома. В основному зголосилися сільські голови збирати у приміщеннях сільських рад”, – розповідає Лідія Сівак.

По продуктову допомогу для військових активістка звернулася до жителів дев’яти сіл. За п’ять днів люди принесли і харчі, і засоби гігієни. Та найбільше – свіжих овочів.

Завершувати збір продуктів для військових Лідія Сівак не збирається. Найближчими днями жінка власною автівкою поїде ще у кілька сіл забирати продукти.

Із зібраними у Ленінському продуктами вантажівка вирушить до військових наприкінці тижня. У ній поїде і Лідія Сівак. Говорить, що повезе воякам не лише продукти, а й вірш, який невідомий автор присвятив солдатам. Папірець із ним був поміж зібраними у селах сітками з овочами.