Перше вересня в Черкасах може відбутися без святкових букетів учителям

25 Серпня 2014 14:00

11277_677338482358856_3521511684123748621_nДень знань у Черкасах може відбутися без традиційних святкових букетів педагогам. Патріотичну ідею прийти кожній дитині 1 вересня у класи не з букетами квітів, а з саморобними українськими прапорцями з написом “Замість квітів – допомога армії” запропонували місцеві активісти. У такий спосіб кошти, які би батьки витратили на квіти, закликають пожертвувати на українську армію.

“Ідея не моя, але літала в повітрі. Спочатку про неї я почула, як не дивно, в російських виданнях, але там пропонують перерахувати гроші не на допомогу армії, а на благодійність. Потім я прочитала обговорення на цю тему в групі Місто на “Че”. А коли прогуглила, то виявилося, що таку акцію запустили в Херсоні за ініціативи газети “Гривна” і підтримали її на рівні місцевої влади. Я пропоную долучитися під цим же гаслом, але пожертви робити дещо інакше, – говорить активістка Алла Юрковська. – Якщо віднайдеться благодійник, який надрукує фраєри, то це буде просто чудово – можна роздати флаєри волонтерам та вчителям, які в обмін на пожертви даватимуть їх батькам учнів, чи й самим учням. І саме з цими флаєрами варто було б прийти на лінійки – патріотично, красиво, корисно і для армії і для виховних цілей.

Каже, що батькам разом із дітьми виготовити прапорець на шкільну лінійку не проблема: 15 хвилин часу, кольоровий папір, довга дерев’яна шпажка та клей.

Свою акцію “Замість квітів – допомога армії” активісти планують презентувати на педагогічній конференції 28 серпня.