Карта АТО станом на 29 серпня

29 Серпня 2014 15:43

Ситуація у Луганській та південних районах Донецької областей залишається складною. За безпосередньої підтримки Збройних сил РФ, терористи продовжують спроби контратакувати сили АТО та намагаються контролювати ситуацію у районах Іловайська, Амвросіївки, Старобешевого, Новоазовська.

Протягом останньої доби російські війська в тісній взаємодії з терористами продовжували активні дії за двома основними напрямками — в районі Новоазовська та по лінії Амвросіївка-Іловайськ.

Крім того, у Луганській обл. внаслідок обстрілів терористами повністю знеструмлений Алчевський металургійний комбінат. Наразі підприємство призупинило роботу. Також бойовиками було обстріляно м. Комсомольськ (Старобешевський р-н), кілька снарядів потрапили в адмінбудівлю місцевого рудоуправління.

За даними військової розвідки, не припиняється постачання Росією зброї та особового складу терористам на схід України. Так вчора на напрямку н.п. Анікін (РФ) – н.п. Провалля (Укр.) в районі «Грушовського пруда» з території РФ в бік Краснодону заїхало 5 «камАЗів» з озброєними найманцями.

Натомість в Маріуполі та Харкові велика кількість громадян звертається до військоматів, щоб вступити до лав Збройних сил України. Також триває бойове злагодження військових підрозділів бойового забезпечення військ ЗСУ, призваних у 3-ю хвилю часткової мобілізації у Дніпропетровській обл.

Окремо сьогодні стало відомо, що сили АТО звільнили село Комсомольське на Донеччині.

map_ato_29-08-2014_12_w660