Карта АТО станом на 30 серпня

30 Серпня 2014 19:20

Ситуація на сході країни станом на 12:00 30 серпня 2014 року за даними РНБО України.

Протягом останньої доби Збройні Сили України вели запеклі бої за звільнення від загарбників території держави. Зокрема, протягом останніх 24 годин по противнику було нанесено низку ударів, в результаті яких противник поніс суттєвих втрат у техніці. Так, було нанесено ураження по автомобільній колоні противника (до 30 одиниць автомобілів), яка рухалася в напрямку Луганское — Алчевськ. Крім цього знищено два автомобілі з колони, яка рухалась в напрямку Зугрес — Харцизск. Загальні втрати загарбників: два танки, три БТРа, одна установка «Ураган», шість установок БМ21 «Град» та 35 осіб.

Також, силами АТО продовжується проведення зачистки населеного пункту Родакове. Спеціальні підрозділи Збройних Сил України проводять розвідку та пошук диверсійно-розвідувальних груп та незаконних збройних формувань довкола Маріуполя. Не припиняються обстріли позицій та блокпостів сил АТО неподалік населених пунктів Успенка, Макарове, Маломиколаївка, Червона Поляна, Майорск, Верхнє Троїцьке, Дебальцево, Первомайськ, Комсомольське. Двічі з танків та установок БМ 21 «Град» було обстріляно аеродром Луганськ.

З боку Російської Федерації було обстріляно позиції наших військових неподалік населеного пункту Городище. Також росіяни застосували проти наших військ протитанкові керовані ракети.

map_ato_30-08-2014_12_w660