Незвичний першовересень: у школах Черкащини замість квітів учителям дарували прапорці

1 Вересня 2014 12:20

069032c9b94f614cc7fdf0529363d52aАкція “Замість квітів – допомога армії” відбулася сьогодні перед початком навчання у середніх школах Черкас, п’яти вишах і двох дитсадках та окремих районах області.

За інформацією департаменту освіти й науки ОДА, до ініціативи активістів Черкас дарувати вчителям замість букетів – патріотичні прапорці, а кошти жертвувати на потреби української армії (зокрема, на підтримку батальйонів “Азов”, “Січ”, 24-ої та 51-ої механізованої бригади та 80-ої окремої аеромобільної бригади) доєдналася гімназія  у Корсунь-Шевченківському, де навчався герой АТО Сергій Білоушенко, який загинув 27 липня  під час обстрілу поблизу міста Торез Донецької області.

Як повідомила ініціатор акції “Замість квітів – допомога армії” Алла Юрковська, участь у благодіянні взяли навчальні заклади з Чорнобаю, Іркліїва, Скородистика, Кам’янки.

“30 прапорців поїхали до Києва. Ще до початку акції було зроблено пожертв на понад 3 тисячі грн”, – зазначила Юрковська. В організації акції було задіяно більше 100 осіб-волонтерів.

“Волонтерив у 9 гімназії спільно із Людмилою Бордунос та Владиславом Вакуленком. Пожертву в обмін на прапорець зробило понад 800 УКРАЇНЦІВ!!!! Кожен вкидав до скриньки скільки міг – хтось 2 гривні, хтось сто гривень. Але найбільші емоції не від цього. Напевне нам тепер довго святкувати під “Пливе кача”, дитяче “Героям слава” та виконання гімну із сльозами на очах”, – описав свої емоції у фейсбуку депутат Черкаської міської ради Ярослав Нищик.