Україна щоденно захищає європейський вибір – пора Європі захистити Україну

1 Вересня 2014 15:00
tomenko.ua

tomenko.ua

На цьому наголошує Радник Президента України, народний депутат Микола Томенко, інформує прес-служба політика.

Коментуючи результати соціологічних досліджень щодо підтримки суспільством європейського курсу, він звернув увагу на те, що ступінь підтримки щоденно зростає, але трагедія ситуації полягає в тому, що Україна розплачується за такий вибір не лише погіршенням соціально – економічної ситуації, але й життями своїх громадян.

“За останній період, коли Росія веде фактичну війну проти нашої держави, Україна продовжує як на рівні влади, так і на рівні суспільства захищати свій європейський вибір та європейські цінності. За таких обставин європейська спільнота зобов’язана нарешті перейти від теоретичної підтримки до практичних кроків. Мова іде про надання фінансової допомоги, підтримку інвестиційними проектами, участь у переоснащенні української армії та введення жорстких і адекватних санкцій проти Росії”, – переконаний Томенко.

“Якщо надалі триватиме ситуація “непропорційних відносин”, де Україна у прямому сенсі б’ється за Європу, а Європа лише висловлює “глибоку стурбованість”, то можна прогнозувати втрату підтримки в українців європейського вибору та прагнення руху до складу Європейського Союзу”, – вважає радник Президента з гуманітарних питань.