Головна інтрига дострокових виборів до Верховної Ради в тому, хто з президентів сформує свою парламентську більшість, – Томенко

6 Вересня 2014 17:51
zn.ua

zn.ua

Головна інтрига дострокових  виборів до Верховної Ради в тому, хто з президентів сформує свою парламентську більшість. Таку думку висловив радник Президента України, народний депутат Микола Томенко в ефірі Черкаської ОДТРК “Рось”.

“Якщо проаналізувати міркування російських політиків чи експертів, які, як відомо, виступали категорично проти дострокових парламентських виборів в Україні, боячись утратити свій вплив у Верховній Раді, то після того, як стало зрозумілим, що виборів не уникнути, в Росії почали прямо висловлюватися про надзвичайно важливу підтримку тих політичних сил, що орієнтуються на Росію і виступають проти Президента України Петра Порошенка і політсил, котрі його підтримують. Тому ключовим завданням Путіна є створення власної парламентської більшості з висуненням “свого” прем’єр-міністра, який би у геополітичній і газовій сферах співпрацював би з Кремлем”, – сказав Томенко.

“Тому, як не парадоксально це виглядає, основна боротьба майбутніх виборів у тому, чи вдасться Порошенкові створити свою парламентську більшість, яка би реалізувала його передвиборчу програму , спрямовану на ЄС, чи це вдасться зробити Путіну, підтримавши ті політичні і фінансові кола, зорієнтовані на те, щоб не допустити співпраці з НАТО і зближення з ЄС”, – резюмував політик.