У Верховну Раду внесли законопроект щодо заборони російських серіалів про воєнщину (відео)

8 Вересня 2014 10:37
kinokopilka.tv

kinokopilka.tv

У Верховній Раді пропонують не показувати російських серіалів про воєнщину в українському ефірі. Відповідний законопроект внесли на розгляд парламенту депутати В’ячеслав Кириленко та Микола Томенко, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Автори документи вважають, що в умовах війни транслювати історії, які возвеличують честь і відвагу російських спецслужб чи міліції, не припустимо.

“Мова йде про серіали, у яких одним із головних героїв є або співробітник правоохоронних органів РФ, або один із військовослужбовців збройних сил. Тобто там, де оця вся воєнщина прославляється”, – пояснив нардеп Кириленко.

Парламентар переконаний, що таким серіалам не час і не місце на українському телеекрані.

“Я думаю, що терпець урвався у дуже багатьох людей. І цей законопроект підтримає суспільство. З іншого боку, це стимулюватиме нашого виробника”, – вважає депутат.

Його колега Томенко також налаштований рішуче.

“Щоб перемагати у війні, треба перемагати в інформаційній і у світоглядній війні. Тому правильниій вибір – це перемога ідеології, перемога інформації. А за ними – прийде і перемога війська”, – переконаний нардеп.

“Ми платимо свої гроші, бо канали купують російські серіали за гроші. І не малі гроші. Ми віддаємо свій час інформаційний, і ми в час війни граємо на руку агресору”, – пояснив Томенко.

Кінознавець Володимир Войтенко ідею нардепів схвалює. Шкодує лише про те, що політики так довго тягнуть із забороною.

“Є громадянська позиція в кожної людини, в кожного українця. І в керівників каналів, які мають про це знати і самі не пускати їх на екран”, – каже експерт.

Заборону підтримують і українські військові. Однак визнають, що вона вплине на глядачів лише в перспективі. Та для справжнього ефекту слід зосередитися на створенні альтернативного російському кінопродукту.

“Заборона, може, і вплине на ту ситуацію, яка виникла, але повинна бути певна заміна вітчизняного виробництва. У першу чергу мають вийти фільми про честь, мужність, героїзм сьогоднішніх захисників України”, – вважає керівник відділу по роботі з особовим складом ВДВ Збройних Сил України Станіслав Павлушенко.

Якщо законопроект ухвалять, показ серіалів заборонять. Утім, ця заборона буде тимчасовою – до припинення війни. І серіалів з Росії про життя чи кохання вона не стосуватиметься.