Депутати, що голосували за “диктаторські закони” руками, не мають права бути в парламенті, – Томенко

10 Вересня 2014 11:45
citizenjournal.info

citizenjournal.info

Попри всі плюси та мінуси мажоритарної складової у виборчій системі, громадського контролю і відповідальності стосовно тих чи інших кандидатів у депутати ніхто не відміняв. Так вважає народний депутат, радник Президента Микола Томенко.

“Усі депутати, які брали участь у “ручному” голосуванні за “диктаторські законопроекти” 16 січня, що призвели до загибелі Небесної сотні та посприяли російській агресії щодо України, не мають морального права бути народними депутатами України наступного скликання”, – переконаний Томенко, інформує прес-служба народного депутата.

“Якщо у них не вистачило мужності і мудрості самим відмовитися від подальшої законодавчої роботи, то сьогодні нам потрібно зробити все заради того, щоб кожен виборець у всіх округах, де вони балотуватимуться, був поінформований, що саме ці депутати були ініціаторами “поліцейських” законів, незважаючи на те, формально вийшли вони з Партії регіонів чи ні”, – зауважує парламентар.

На його переконання, усі депутати, які голосували за “диктаторські законопроекти”, не мають морального права і надалі займатись політикою, а тим більше – представляти український парламент.