Визначено переможців премії імені Михайла Максимовича

13 Вересня 2014 14:12
calendarium.com.ua

calendarium.com.ua

Взірцем відданості справі служіння Українському народу і науці для краєзнавців Черкащини є життя і діяльність відомого уродженця краю Михайла Олександровича Максимовича.

І цілком закономірно, що кожного року до дня народження вченого кращі з дослідників Черкащини відзначаються обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича, засновниками якої є обласна рада і обласна державна адміністрація. Її лауреатами стають відомі краєзнавці з міст і районів області, які підготували і видали праці про славне минуле і сучасне Шевченкового краю, зробили вагомий внесок у справу громадянсько-патріотичного виховання.

Днями, відповідно до рішення Черкаської обласної ради №32-4/ VI від 27.06.2014 року відбулось засідання Конкурсної комісії з присудження обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича за 2014 рік.

За результатами таємного голосування, лауреатами цьогорічної премії стали: в номінації окремий автор – Микола Іванович Борщ за працю «З вершин славетних черкащан. Краєзнавчі нариси, вірші, поеми»; в номінації авторський колектив – Надія Василівна Кукса і Яніна Леонідівна Діденко за працю «Чигиринщина в подорожніх нотатках відомих особистостей ХІХ – І половини ХХ століття».