Якщо хочемо створити справжню українську армію, треба зупинити її поділ на три сорти, – нардеп

16 Вересня 2014 12:48
politica-ua.com

politica-ua.com

Якщо ми хочемо створити справжню українську армію, треба зупинити її поділ на три сорти. Про це радник Президента Микола Томенко заявив, виступаючи на з’їзді партії “Блок Петра Порошенка”, інформує його прес-служба.

Він зазначив, що сьогодні є тривожна тенденція, пов’язана з тим, що, на жаль, політики не лише активно використовують війну у своїй виборчій кампанії, а й для досягнення власних партійних цілей вони вирішили розділити українську армію на три сорти.

Так, армію розділили на “справжніх героїв” з добровольчих батальйонів, “непрофесійних солдат-офіцерів” з Міністерства оборони і “зрадників та корумпованих військових” з МВС та інших правоохоронних органів.

“І мої спілкування, і досвід перебування у зоні АТО засвідчує, що всі, хто сьогодні захищає Україну, є героями і захисниками нашої держави, незалежно від того, воюють вони у добровольчому батальйоні, в системі Міноборони чи підрозділі МВС”, – зауважив Томенко.

Він наголосив, що поділ учасників АТО з точки зору матеріального забезпечення, меценатської допомоги чи інформаційної підтримки є небезпечним.

“Політики і державні діячі свого часу вже поділили Україну на три сорти, і досі ми не знаємо, як її об’єднати. Не вистачало сьогодні ще й нове українське військо ділити на три частини. Тому наше головне завдання на сьогодні – сказати, що ми зобов’язані усіх підтримувати рівною мірою (і матеріально, і морально, й інформаційно). Всіх тих, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає єдність, неподільність та цілісність України”, – підсумував політик.