На виборах українці обирали мирний план Президента, а не трирічну війну, – Томенко

17 Вересня 2014 12:35
ua.112.ua

ua.112.ua

На виборах українці обирали мирний план Президента, а не трирічну війну, наголосив радник Президента Микола Томенко в ефірі каналу ТВі, коментуючи ухвалення законопроектів про особливий статус місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

“В умовах мирної, спокійної України такі рішення не мали би права ухвалюватись. Натомість в ситуації, коли ми були учасниками, фактично, повномасштабної війни між Росією та Україною, в результаті якої загинули вже біля тисячі українських військовослужбовців, ми мусили шукати механізми, як забезпечити мир, не втрачаючи при цьому суверенітет, територіальну цілісність і єдність країни”, – зазначив Томенко.

Коментуючи доцільність чи недоцільність трирічного терміну особливого статусу цих територій, радник Президента сказав, що, з одного боку, це – максимальний термін, і в разі зміни ситуації він завжди може бути Верховною Радою зупинений. “З іншого боку – і це більш важливо, – під час президентських виборів українці обирали мирний план Петра Порошенка, а не план трирічної війни”, – Томенко.

Саме це, за його словами, і є базовою характеристикою законопроектів, які були ухвалені вчора в парламенті.

“Однак це не означає, що ми зупиняємо проведення антитерористичної операції та розбудову Збройних сил України, які сьогодні потребують новітнього озброєння, вишколу і перетворення на сучасне військо, яке готове захищати нашу країну”, – підсумував Томенко.