На Черкащині “придумують села наново”, стимулюючи зелений туризм

19 Вересня 2014 15:38

Картопляні розваги відгриміли в селі Головківка на Чигиринщині. Захід відбувся в рамках українсько-польського проекту сприяння підприємництва в Україні. Організатори сподіваються відродити “зелений туризм”, а разом із ним – українське село.

facebook.com

facebook.com

Учасникам “Картопляних розваг” пропонували рухливі ігри, майстер-класи з соломоплетіння. А також – випікання коржів із картопляного тіста, приготування спіральних чипсів та солодких кексів із картоплі.

Проект підтримки підприємництва на селі втілює Інститут демократії ім. Пилипа Орлика за співфінансування МЗС Польської Республіки. Основна ідея – створити своєрідний бренд села і в такий спосіб привернути до нього увагу, аби сільська місцевість асоціювалася не з постачанням харчів, а з новими знаннями й позитивними емоціями. “Це врізноманітнення підходу до сільського зеленого туризму”, – каже координатор проекту Осана Колісник.

facebook.com

facebook.com

Головківку для презентації обрали невипадково. Вважається, що картопля, вирощена тут, є найкращою не тільки на Черкащині, а й далеко за її межами. І для селян вона чи не єдине джерело доходу.

В рамках проекту у другій половині вересня – на початку жовтня організатори планують реалізувати ще низку ідей, які народилися в інших селах: “Хлібна осада” в Івківцях, Українські народні забавки” в Суботові, “Козацька республіка” у Великій Андрусівці.

10549216_786986848019086_5190686731950741016_o