Митрополит Онуфрій “обновив” вертодром Януковича під Каневом

20 Вересня 2014 19:28
facebook.com

facebook.com

Сьогодні на святкове богослужіння у один із найдавніших храмів України, Канівський Успенський собор, який відзначає своє 870-річчя, прибув митрополит УПЦ МП Онуфрій. Він провів молебен у соборі, а потім вирушив на Чернечу гору, помолитися за Тараса Шевченка. У Каневі Онуфрія зустрічали без ентузіазму, повідомила у своєму фейсбуці черкаська журналістка Тетяна Воронцова.

“Окрім представників Черкаської обласної та місцевої влади, святого отця зустрічало небагато канівців. Вони сприйняли прохолодно візит священика тієї церкви, яка благословляла військовий похід Путіна проти України. У музеї Тараса Шевченка частина працівників відмовились виходити з кабінетів. ”Ми не вийдем до московського попа, – сказали вони. – За ”Тарасія” ми з ними молитись не будемо, бо наш батько – Тарас, українець із великої літери, він би зараз на Сході воював, якби був живий”. А найбільше обурило канівців, що через Онуфрія на Чернечу гору не пропускали туристичні екскурсії”, – зауважила Воронцова.

За її словами, Онуфрій до Канева прилетів на вертольоті і приземлився на скандальному вертолітному майданчику в Пекарях. “Вертодром Януковича”, споруджений до Євро-2012, обійшовся у 290 мільйонів гривень. Планувалося, що вертолітний майданчик прийматиме закордонних гостей і туристів із Києва, втім, летовище кілька разів приймало лише вертоліт Януковича. Практично весь час стоїть зачиненим.