На Шполянщині активізувалися шахраї-“соцпрацівники”, які грабують пенсіонерів

22 Вересня 2014 17:26
tsn.ua

tsn.ua

Нещодавно до управління Пенсійного фонду в Шполянському районі звернулася жителька міста Шполи 77-річна Віра Никифорівна Курінна. Пенсіонерка розповіла, що днями до неї завітала молода жінка та представилася працівником соціальної служби. Вона розповіла бабусі, що начебто з наступного місяця дітям війни пенсія збільшиться на 80 гривень.

Повідомивши приємну звістку, жінка поступово змінила тему і почала розпитувати стареньку, чи назбирала вона вже грошей на похорон. Віра Никифорівна відповіла, що всі гроші віддає дітям, які її доглядають. Потім незнайомка сказала показати пенсійне посвідчення та паспорт і, подякувавши бабусі, пішла геть. Лише на наступний день пенсіонерка помітила, що після незваного візиту “соцпрацівниці” зник паспорт.

Хвиля подібних візитів пронеслася по всьому Шполянському районі. Представляючись працівниками соціальних служб, шахраї повідомляють, що в Україні будуть мінятися гроші і для цього ведеться перепис номерних знаків з купюр 200 та 500 грн. Після “перепису” жінки зникали разом з грошима.

Тож у Пенсійному фонді закликають громадян пильнувати і не пускати до осель незнайомих людей, навіть, якщо вони представляються працівниками соцслужб, не надавати їх паспорти і документи, а тим більше, гроші. Пенсійники здійснюють виїзні прийоми в села району, але лише за участю представника села.