В Олійника за гастролі в Держдумі хочуть відібрати зарплатню

23 Вересня 2014 18:13
hromadske.tv

hromadske.tv

Спікер Олександр Турчинов вніс на розгляд Ради проект постанови про позбавлення народних депутатів, які 17 вересня відвідали Держдуму РФ, права участі в пленарних засіданнях і заробітної плати за дні неучасті в роботі комітетів, комісій і фракцій парламенту.

Також Турчинов звернувся в ГПУ, МВС та СБУ з проханням “дати правову оцінку зрадницькій діяльності, сприянню сепаратизму і агресії проти України з боку цих народних депутатів”.

“Своїми діями, вчиненими під сумнівною тезою про миротворчу місію, вони зганьбили український парламентаризм і зрадили народ України, який став жертвою неспровокованої агресії з боку авторитарної Росії”, – зазначається в проекті постанови, передає ТСН.

Нагадаємо, що 17 вересня 24 народні депутати з депутатської групи “За мир та стабільність”, серед яких “засвітилися” і двоє черкащан, Володимир Олійник і Роман Шугало, відвідали російську Державну Думу “з миротворчим візитом”. Принагідно поскаржилися на тиск і репресії. “Парламент радикалізується, конституція діє не в повну міру, багато депутатів працюють під тиском, страхом”, – говорив Олійник голові Держдуми Наришкіну.