Потенційну кандидатку в нардепи підловили на роздачі продпайків (відео)

24 Вересня 2014 10:15

FILE0033Роздачу продуктових наборів від імовірного кандидата в народні депутати Наталії Нетовкіної  (громадянський рух “За процвітання Черкащини”) та депутата черкаської міськради Араіка Мкртчяна (політична партія УДАР Віталія Кличка) за адресою 30 років Перемоги, будинок 60 зафіксували спостерігачі ОПОРИ.

Зокрема, біля будинку стояла автівка, з якої виносили пакунки з продуктами: олія, борошно, рисова крупа тощо. Як повідомили ОПОРІ, пакунки роздають від благодійного фонду Нетовкіної “Віра. Надія. Любов”, хоча на них було зображено лого громадського руху “За процвітання Черкащини” з  телефонами приймальні. Нагадаємо, що цей рух зареєстрований нещодавно.

АфішаОкрім цього, мешканцям будинку роздавали буклети громадського руху та невеликі листівки з написом “Благодійна допомога 500 сім’ям від Наталії Нетовкіної та депутата Араіка Мкртчяна” з номером стаціонарного телефону. Виявилося, що це телефон його громадської приймальні. Як прокоментували активістам ОПОРИ,  подібні акції проходять ледь не кожен місяць і спрямовані на те, щоб підтримати населення. У ході вияснення подробиць, працівниця приймальні поклала слухавку.

У громадській приймальні Нетовкіної  розповіли, що вона вже протягом десяти років допомагає  людям продуктовими наборами від свого благодійного фонду. Проте про спостережену роздачу у приймальні не знають.

Нагадуємо, що до моменту офіційної реєстрації кандидата в народні депутати,  така діяльність не є порушенням закону. Проте зауважимо, що відповідно до ч. 14 ст. 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати. Така передвиборча агітація є непрямим підкупом виборців, що карається чинним законодавством.