“Робота Черкаської обласної ради може бути заблокована”, – депутат

26 Вересня 2014 21:19

3a93e06a79b58e8e24434c313eb7a045_L-460x305Депутат Черкаської обласної ради Володимир Гресь вважає, що вчорашня “сміттєва люстрація” на сесії може мати негативні наслідки для роботи облради.

“Нова влада має демонструвати приклад гідної поведінки, щоб не бути схожою на попередників – тулубів і януковичів. На сесію обласної ради виносилися ряд важливих питань, серед яких – зміни до бюджету і допомога учасникам АТО. І сесія завершитися вирішенням цих питань. Поведінку представників громади, які увірвалися й почали топтати деяких депутатів, висловлюючи в такий спосіб невдоволення їх роботою, вважаю неправильною. Депкорпус Черкаської облради навряд чи буде змінений аж до чергових виборів, бо по зверненню про розпуск облради, прийнятому депутатами ще в лютому, Верховна Рада не прийняла жодної постанови. А тому доводиться працювати з тими депутатами, які були обраними ще в 2010-ому”, – зазначає Гресь.

Каже, що був одним із тих, хто вступився за депутатів:

“Рукоприкладству не місце ні на вулиці, ні, тим більше, в сесійній залі. Депутати повинні працювати: вивчати рішення, приходити на засідання, голосувати важливі для області і черкащан питання. Такими акціями людей можна тільки залякати. Бо багато хто депутатів може скласти мандати і робота обласної ради може бути заблокована”.

Депутат відзначає, що претензії громадськості до влади в області є обгрунтованими.

“Невдоволення представників громадськості роботою обласної ради, а більше – ОДА, я, як представник тодішньої опозиції, підпримую на 100%. Тому що до сьогоднішнього дня на керівних посадах у Черкаській області працює маса людей, які заплямували себе не тільки перебуванням у Партії регіонів, а і в блюдолизтві Тулубу. Вважаю так само, як і громада, що таким на Черкащині не місце”, – каже Гресь.