Суддя з Умані разом із “кіборгами” захищає Донецький аеропорт

30 Вересня 2014 15:00
vch-uman.in.ua

vch-uman.in.ua

Замість суддівської мантії — бронежилет, суддівського молотка — автомат Калашникова, а Кримінального Кодексу — закони війни та честь офіцера. Уманський суддя сьогодні захищає Україну у найгарячішій точці Сходу – під Донецьким аеропортом. У складі 5 окремого батальйону добровольчого українського корпусу “Правого Сектору” він служить разом з тими, хто учора стояв на Майдані…

Анатолій Іванов, суддя Уманського міськрайонного суду, який ще торік оголосив війну корупційній системі у судах, сьогодні відстоює справедливість на Сході.

“Коли почалася перша хвиля мобілізації, він звернувся до військкомату — розповідає Сергій Зозуля, товариш судді. – Проте там йому відмовили, бо він — суддя. Звільнятися Анатолію теж не можна — революція пройшла, але війна з корупцією в судовій системі продовжується. І на нього тиснуть. Тому Анатолій узяв відпустку і пішов. Придбали каску, бронежилет, обмундирування. Враховуючи військовий досвід Анатолія, постаралися, щоб потрапив у батальйон з бувалими бійцями. Так і втрапив до “Правого Сектору”.

Нині Анатолій під Донецьким аеропортом. Там батальйон “Правого Сектору” допомагає в охороні — відбиває напади, приходить на підмогу. Зв’язок дуже нерегулярний. Проте нестачу інформації поповнюють ЗМІ сепаратистів — вони вже обізвали охорону аеропорту “кіборгами” – за сміливість та непоступливість.

Із відкритих джерел відомо, що в зоні АТО сьогодні воюють лише три судді: з Умані, Звенигородки та Харкова.